Skip to content

De 3 Beste Marijuana Potten

February 6, 2023

De keuze voor de juiste marijuana potten voor je wietplanten heeft veel invloed op de oogst. Emergency room zijn verschillende soorten potten verkrijgbaar en ook de grootte maakt uit. Ga jij voor plastic, textiel of luchtpotten? Elke soort pot heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog site zetten we op een rijtje wat de 3 beste potten zijn voor wietplanten en hoe je daar een keuze in kunt maken.

Article Content

  De Beste Marijuana Potten Vinden

  Wanneer jouw wietplanten in potten staan, is het belangrijk om je te realiseren dat de keuze voor een bepaalde pot, veel invloed zal hebben op hoe jouw planten zich zullen ontwikkelen. In de pot ontwikkelt zich het wortelstelsel en dat is de basis van een gezonde wietplant. Zowel marijuana potten van plastic of textiel als speciale luchtpotten (‘air pots’) hebben elk hun voor- en nadelen. Hieronder lees je meer over de eigenschappen van deze verschillende cannabispotten.

  beste weer cannabis wietzaadjes
  Plastic bloempotten: goedkoop en praktisch.

  Wat Alle Marijuana Potten Moeten Hebben

  Ook al kun je als farmer kiezen uit verschillende soorten marijuana potten, toch moet elke pot aan een paar basiseisen voldoen. In essentie is een pot vooral een ‘container’ voor je wietplant. Het belangrijkste is dus dat de aarde (dus je zorgvuldig uitgebalanceerde bodemmix of een ander groeimedium) goed bij elkaar wordt gehouden. Zo creëer je fulfilled de juiste marijuana potten een stabiele, veilige omgeving om te groeien.

  De belangrijkste uitzonderingen zijn exterior expands in de open grond, desire daar heb je natuurlijk geen potten voor nodig. Ook werken fulfilled hydroponics laten we hier buiten beschouwing, desire ook al acne elke hydro plant in een eigen ‘potje’, hier werk je fulfilled water in plaats van aarde, waardoor de pointers uit deze blog site niet echt opgaan.

  Marijuana potten moeten stevig zijn, desire de uitdijende wortelkluit mag de boel niet kapot drukken en bovendien wil je de kwetsbare wortels goed beschermen. Daarnaast acne in de aarde het essentiële organische bodemleven dat de wortels nodig hebben om water en voeding goed op te kunnen nemen.

  Daarnaast moet de pot groot genoeg zijn om de wortels alle ruimte te geven pass away ze nodig hebben. Daarom is het meestal nodig om planten te verpotten naarmate ze groeien. Dat geeft je meteen een mooie gelegenheid om wat knowledgeable aarde of garden compost toe te voegen, desire voordat wietzaadjes uitgroeien kid een total plant pass away klaar is voor de oogst hebben ze heel wat tijd, ruimte, water en en voeding nodig.

  Ook heel belangrijk is drain. Zorg emergency room altijd voor dat het water dat je aan je wietplanten geeft goed kan worden afgevoerd. Dat doe je meestal door genoeg kleine gaatjes in de bodem van te maken. Sommige marijuana potten zijn speciaal ontworpen om added goed te draineren en te ventileren, en vaak zijn plastic bloempotten al voorzien van gaatjes. Examine dit wel voordat je begint, desire het laatste dat je wilt is een verschimmelde en verrotte wortelkluit pass away je plant langzaam de das om doet.

  wietzaadjes kweken grond wortels aarde
  Je ziet het niet, maar onderin de pot gebeurt van alles…

  Drie Soorten Marijuana Potten

  De meest gebruikte potten voor wietplanten zijn de gewone plastic bloempotten pass away je in elk tuincentrum vindt. Ook blomepotten van aardewerk zie je regelmatig voorbij komen. Emergency room zijn ook specialistische potten van textiel en geavanceerde ‘air pots’ fulfilled grote openingen. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende soorten marijuana potten voor je op een rijtje.

  Plastic En Keramiek Potten

  Plastic potten zijn overal te koop, dus het is als beginnende farmer vaak de eerste keuze. Ze zijn dan ook nog eens betaalbaar, verkrijgbaar in vele verschillende maten en makkelijk om mee te werken. Als je meerdere planten hebt is het handig om voor vierkante marijuana potten te gaan. Deze kun je makkelijk dicht tegen elkaar aanzetten, waardoor je efficiënt gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Dat is vooral praktisch bij binnen growen in een kleine kweektent of growroom, maar ook buiten in een kleine tuin of een kas.

  De voordelen van plastic potten zijn dus wel duidelijk. Maar helaas zijn emergency room ook enkele nadelen aan te vinden. De wortels van wietplanten pass away in plastic potten staan, zullen blijven doorgroeien, kid emergency room geen ruimte meer is. De wortels groeien op een kluitje op de bodem en verstikken elkaar. Emergency room kan dan ook teveel water blijven staan, waardoor de boel gaat rotten. Het is dus heel belangrijk om je planten op tijd te verpotten. Dat kun je zien aan het feit dat emergency room wortels zichtbaar zijn in de gaten onderin de pot.

  keramische cannabis potten
  Keramiek geeft betere bescherming tegen externe invloeden, maar is zwaar en breekbaar.

  Marijuana potten van keramiek zijn vergelijkbaar fulfilled plastic bloempotten. De temperatuurregulatie van keramieken potten is echter wel beter dan van plastic. In de felle zon beschermen ze een exterior expand dus vaak iets beter. Aan de andere kant is de drain minder goed en zijn ze breekbaarder en zwaarder. Dat maakt deze potten onhandiger en dus internet wat minder geschikt voor het growen van wietplanten.

  Marijuana Potten Van Textiel

  Textiel potten zijn erg populair voor de cannabiskweek. Deze lichte marijuana potten zorgen ervoor dat emergency room veel lucht doorgelaten wordt en dat is iets dat de wortels van wietplanten goed kunnen gebruiken. Ook de bacteriën in de bodem krijgen veel zuurstof, waardoor je planten meer voeding en vocht kunnen opnemen.

  Een ander voordeel van textielen marijuana potten is dat de wortels, wanneer ze doorgroeien, uiteindelijk niet tegen een plastic stick aankomen, maar tegen de lucht. Hierdoor zal het topje van de wortel uitdrogen en afsterven. De wortels worden op deze manier vanzelf gesnoeid, dit wordt luchtsnoei of ‘air cutting’ genoemd. Het stimuleert de wortels om beter uit te spreiden door de pot en voorkomt dat ze in elkaar verstrikt raken.

  Verder zorgt de ventilatie in de pot ervoor dat de grond te vochtig wordt en heb je dus minder kans op rot. Wel droogt de aarde sneller uit en zul je dus vaker water moeten geven. Textiel potten zijn dus zeker een goede optie voor het growen van wietplanten, vanwege hun vele voordelen.

  cannabis potten textiel
  Textiel geeft door de open structuur meer lucht en ruitme aan je wortels.

  Luchtpotten (airpots)

  Deze potten zijn nog relatief nieuw. Het zijn plastic potten fulfilled gaten in de zijkanten. Ook deze marijuana potten bieden dus het voordeel van snoeien aan de lucht, internet als textiel potten, en helpen voorkomen dat wortels te weinig ruimte hebben. Het gebruik van luchtpotten is erg aantrekkelijk: planten groeien hier goed in en je hebt minder kans op rot en schimmel in de wortels.

  Je kunt alleen geen normale aarde in luchtpotten gebruiken. Geef je water, dan zal dit horses meer kanaaltjes gaan vormen, waardoor het lastig kan zijn de aarde goed vochtig te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om kokosvezel te gebruiken in deze potten. Dit tool is licht en zorgt voor een goede afwatering.

  Nadelen van deze potten zijn dat de aarde snel uitdroogt en dat betekent dus vaker water geven. De potten zijn ook duurder dan zowel plastic als textiel potten. Maar kun je het je veroorloven, dan zijn luchtpotten misschien wel de beste potten voor wietplanten.

  bloempotten wietplanten
  Mooie bloemen verdienen een mooie pot!

  Verschillende Potten Voor Binnen Of Buiten?

  Nu vraag je je misschien af welke marijuana potten het meest geschikt zijn voor wietzaadjes pass away je buiten growt, of juist binnen. In principe kun je binnen en buiten dezelfde potten gebruiken. Buiten zijn plastic, textiel en luchtpotten alle drie goede opties. Maar je zou ook voor terracotta kunnen gaan. Deze potten zijn wel zwaar en daardoor moeilijk te verplaatsen. Maar vooral als emergency room sprake is van severe temperaturen, kan terracotta de temperatuur in de pot goed reguleren. En dat kan een belangrijk voordeel zijn.

  Binnen kun je eveneens de drie hierboven genoemde potten gebruiken. Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn. Alle drie de soorten potten kunnen ook goed in een growtent gebruikt worden.

  Hoe Groot Moeten Marijuana Potten Zijn?

  Natuurlijk is ook de grootte van marijuana potten van belang. De keuze voor de juiste afmetingen van de pot, is de eerste stap op de weg naar een succesvolle oogst. Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn van plastic, textiel of een luchtpot. Nu moet je bepalen welke afmetingen je nodig hebt. De grootte bepaalt hoeveel ruimte emergency room is voor de wortels.

  De wietplant begint na het ontkiemen van de wietzaadjes als een kleine zaailing (uit zaad of stek) pass away zijn eerste penwortel maakt. Van daaruit ontwikkelt het plantje kleine worteltjes, horses meer en groter kid emergency room een prachtig netwerk van wortels is gegroeid, dat ervoor zorgt dat de plant boven de grond gezond en sterk is. Zonder dat sterke wortelstelsel kan de plant niet goed groeien tijdens de vegetatieve fase. En wat hebben de wortels nodig? Als eerste is dat ruimte. Zoals je eerder kon lezen, zorgt een gebrek aan ruimte voor een grote knoop van wortels pass away elkaar verstikken. Dat kan leiden kid een gebrek aan voedingsstoffen en lagere opbrengsten.

  potgrootte wietzaadjes

  De keuze voor het juiste formaat pot maakt dus alle verschil. Je kunt gebruik maken van de volgende uitgangspunten:

  Wanneer je een zaailing hebt, zet je deze in een klein potje van 0.5 litre. Na een paar weken zul je de worteltjes onderuit de pot zien komen. Dan is een grotere pot nodig. Dit is gemiddeld rond de 4 weken. Je plantje is dan klaar om overgeplant te worden in een pot van 6 kid 8 litre. De plant kan nu lekker doorgroeien. 1 week voor de bloei begint kun je nog een keer verplanten. Deze potten zouden 18 kid 25 litre moeten zijn. De planten hebben dan internet voor de bloei nog tijd om te wennen aan hun nieuwe pot, waarna ze gaan bloeien en hopelijk prachtige toppen vormen.

  Marijuana Potten Voor Alle Wietzaadjes En Planten

  Het hangt zoals je ziet van je eigen voorkeuren, budget plan en expand benadering af wat voor jou de beste marijuana potten zijn. Gelukkig vind je in onze webshop alle eersteklas wietzaadjes pass away je je maar wensen kunt, dus een passende pot ga je emergency room huge wel bij vinden!

  Bestel De Beste Zaden Voor Elke Pot

  Wil je nog meer weten over de beste manier om wietzaden te laten groeien en bloeien? In onze blog sites vind je uitgebreide informatie over alle belangrijke technieken, wietsoorten en expand materialen die je nodig hebt voor interior of exterior expands!