Skip to content

Hoe Groeien Wietzaadjes? De 4 Fases

February 6, 2023
hoe groeien wietzaadjes

De levenscyclus van de cannabisplant bestaat uit verschillende fases. Je kunt betere resultaten bereiken en grotere oogsten binnen halen als je weet hoe pass away fases verlopen. Je kunt wietplanten dan namelijk het beste verzorgen, precies aangepast aan de fase waar de plant in pimple. Maar hoe groeien wietzaadjes dan precies? In deze blog site lees je hoe wietplanten in elke fase sterk en gezond blijven!

Article Content

  Hoe Groeien Wietzaadjes: Van Zaadje Kid Oogst

  Hoe groeien wietzaadjes eigenlijk uit toddler de majestueuze planten waar we onze oogst vanaf knippen? Pass away vraag is het beste te beantwoorden als je de verschillende groeifases van de plant kent. Marijuana is een eenjarige plant fulfilled een levenscyclus van ongeveer 4 toddler 8 maanden. De verschillen per pressure zijn groot. Vier maanden is een minimum, maar sommige wietzaadjes doen emergency room wel acht maanden over om uit te groeien toddler een bloeiende plant vol glimmende toppen.

  In die tijd gaat de plant door verschillende fases heen. Eerst komt de plant uit het wietzaadje en wordt het een zaailing. Daarna gaat je plantje groeien om groot en sterk te worden. Als laatste komt de bloeifase van marijuana, waarbij de vrouwelijke plant de bloemtoppen ontwikkelt pass away je kunt oogsten.

  In de natuur zorgen de seizoenen voor de overgang van groei naar bloeifase, omdat de dagen in de loophole van de zomer korter worden. Zo rond de herfst komt de oogsttijd, zoals je bij veel meer plantensoorten ziet. Alleen bij autoflower wietzaadjes is dat anders: deze zijn genetisch ‘geprogrammeerd’ om zelf naar de bloeifase te gaan, los van de seizoenen.

  Wie binnen growt zal dan ook zelf voor ‘Moeder Natuur’ moeten spelen. Door het aantal uren waarin je planten licht krijgen te verminderen, laat je een plant ‘geloven’ dat de bloeitijd is aangebroken. Hoe je dat doet lees je hieronder.

  Volgens veel cultivators hebben wietplanten in de verschillende fases van hun leven ook verschillende voedingsstoffen nodig. Ook hier kun je zelf veel invloed op uitoefenen fulfilled voeding voor specifieke fases, maar op dat je niet teveel voeding geeft, desire dan loopt het slecht af fulfilled je planten.

  Hoe Groeien Wietzaadjes: Vier Fases

  De levenscyclus van de cannabisplant kun je onderverdelen in vier arenas:

  1. Kiemfase
  2. Zaailingfase
  3. Groeifase of vegetatieve fase
  4. Bloeifase of generatieve fase

  LET OP: Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende stadia waaruit de levenscyclus van een cannabisplant bestaat. Onthoud dat het hier om biologie gaat: levende planten houden zich niet keurig aan week- of maandplanningen. Indica’s, sativa’s en hybride pressures hebben allemaal hun unieke groeitempo. De vraag ‘hoe groeien wietzaadjes’ is dus niet één op één te beantwoorden, maar alleen in grote lijnen uit te leggen.

  Dat wordt ook nog eens beïnvloed door omgevingsfactoren zoals weertypes, kweeklocaties en technieken. De foto’s die je ziet zijn allemaal van verschillende pressures en zijn alleen een indicatie. Dit artikel is een ruwe schets van de vier verschillende arena. Zo weet je als beginnende marijuana thuiskweker ongeveer wat je kunt verwachten.Hoe groeien wietzaadjes is dus een leidraad om vooral beginnende cultivators op weg te helpen.

  1. Hoe Groeien Wietzaadjes: De Kiemfase

  Hoe groeien wietzaadjes? Nou, door de volle kracht van een cannabiszaadjes optimaal te benutten! Alles begint fulfilled een zaadje. En daarbij geldt: de beste begin maak je fulfilled de beste cannabsizaden. Als je kijkt naar wietzaadjes, dan kun je de kwaliteit beoordelen door te kijken naar de kleur en textuur. Gezonde cannabiszaden voelen difficult en droog aan en zijn licht- toddler donkerbruin. Als je wietzaden koopt, zijn ze nog in een ‘slaaptoestand’. Binnenin de harde huls pimple alles dat ze nodig hebben om te gaan groeien, act één ding: water.

  Hoe Groeien Wietzaadjes: De Biologie Van Zaden

  Voor een biologisch antwoord op de vraag ‘hoe groeien wietzaadjes’ raden we je aan om onze speciale blog site over zaden te lezen. Hier ontdek je echt wat voor mini-natuurwondertje zo’n wietzaadje eigenlijk is!

  Als jij je zaden activeert door ze nat te maken, gaan ze ontkiemen. De zaadhuls barst open en onthult een worteltje dat de aarde in wil gaan en een stengeltje dat omhoog gaat groeien. Het ontkiemen kan in een paar dagen gebeuren, maar het kan ook twee weken duren. Je kunt je cannabiszaden gemakkelijk laten ontkiemen op een vochtig stukje keukenpapier, zoals je leest in deze handige kiem handleiding.

  cannabis kiemplant

  Als het worteltje gevormd is, kun je het zaadje voorzichtig in een potje fulfilled aarde leggen. Na een paar dagen steekt het stengeltje de kop boven de grond uit. Emergency room vormen daarna twee ronde blaadjes, de zaadlobben of cotylen, pass away het eerste zonlicht opvangen. Vanaf daar neemt het daglicht het over van je wietzaadje: de plant groeit verder door fotosynthese. In de kiemfase heeft je ontkiemde wietplantje elke dag 18 uur licht nodig.

  Na deze eerste fase groeit je kiemplantje uit toddler een zaailing. Nu begint het echte antwoord op de vraag ‘hoe groeien wietzaadjes’ letterlijk gestalte te krijgen.

  2. Zaailingfase (1 – 3 Weken)

  Het kleine kiemplantje wordt een zaailing en deze fase duurt 2 toddler 3 weken. De wortels beginnen zich nu snel te ontwikkelen. Ze vertakken zich onder de grond opzij, nadat de penwortel omlaag is gegroeid. Na de twee zaadlobben zie je nu de eerste echte ‘wietblaadjes’, fulfilled hun kenmerkende gekartelde rand. Je plantje zou een gezonde, frisgroene kleur moeten hebben.

  In de zaailingfase heeft het cannabisplantje dagelijks 18 uur licht nodig. Pas vooral binnen op fulfilled de belichting van zaailingen, desire als je het verkeerd aanpakt kan dat ‘strek’ veroorzaken en toddler zwakke, misvormde planten leiden. Geef een zaailing ook niet teveel water of voeding: het kleine wortelstelsel heeft niet veel nodig. Aan het einde van deze fase zou de zaailing twee setjes fulfilled de typerende gekartelde bladeren moeten hebben, waarna de plant de volgende fase in gaat.

  Groeistadium cannabis

  3. Groeifase Of Vegetatiefase (4 – 6 weken)

  Van alle stadia pass away de cannabisplant doorloopt, is dit de fase waarin je wietplant het sterkste groeit. Hoe groeien wietzaadjes uit toddler grote volwassen planten? Nou, door maximaaal gebruik te maken van licht, water en voedingsstoffen (vooral stikstof in deze fase) en daardoor een echte vegetatieve groeispurt in te zetten!

  Je kunt de plant nu overzetten in een grotere pot. Zo geef je meer ruimte om te groeien, zodat de bladeren en wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Hier vind je een kweekgids over het verpotten van buitenkweek marijuana planten. Als je plantjes lekker in in hun nieuwe potten staan geef je hun bladeren en wortels de volle ruimte om door te groeien.

  Hoe cannabis groeit in de groeifase

  Dit is ook de fase waarin je de plant kunt toppen als je dat wilt. Je snoeit daarbij het uiteinde van de stengel uit de plant. Daardoor is emergency room meer energie voor zijwaartse groei, waarmee je meer toppen in een plant kun krijgen. Een alternative op deze techniek is Fimmen: ook hiermee kun je door de plant te stressen meer grote toppen en dus een betere oogst stimuleren.

  Over toppen gesproken: ook al komt de bloeifase pas na deze groeifase, toch kun je na zo’n zes weken al zien of je plant mannelijk of vrouwelijk is. Als je niet fulfilled feminized zaden werkt moet je nu snel de mannetjes verwijderen. Anders krijg je problemen in de bloeifase, omdat mannetjes vrouwtjes bestuiven. Dan gaan de dames nieuwe zaden aanmaken in plaats van grote bloemtoppen. Hier lees je hoe je vrouwtjes, mannetjes en hermafrodieten onderscheidt voor ze problemen gaan geven.

  Je planten hebben in de groeifase nog horses 18 uur licht per dag nodig. Omdat de wortels nu toddler volle ontwikkeling komen heeft je plant ook meer dorst. Blijf flink water geven, maar ga niet te ver. Controleer of de grond niet te nat blijft om schimmels en decaying te voorkomen. Verder laat je je plant lekker het werk doen. Maak het haar naar de zin, fulfilled genoeg-maar-niet-teveel water en voedingsstoffen. Geniet zelf ook en kijk goed naar je eigen ‘hoe groeien wietzaadjes’ verhaal in actie!

  Hoe groeit cannabis in de bloeifase

  4. Bloeifase Of Generatieve Fase (7 – 9 weken)

  Na de groei gaat een wietplant in de bloei. Toch hoort ook de bloei bij het antwoord op de vraag ‘hoe groeien wietzaadjes?’ De verschillen tussen soorten zijn groot, maar na ongeveer twee toddler vier maanden begint de bloeifase van marijuana. Nu gaan de vrouwelijke planten hun bloemen, soda’s, of bloemtoppen ontwikkelen. De witte ‘haartjes’ op de toppen zijn stampers, waaraan je je plant als vrouwelijk kunt herkennen. Binnenkort zitten de bloemtoppen vol fulfilled glinsterende trichomen.

  Trichomen zijn kleine blaasjes fulfilled hars, waar de meeste cannabinoïden zoals THC of CBD in zitten. Ze bevatten ook de terpenen pass away je plant haar unieke geur, smaak en subtiele effecten geven. Dat is het resultaat waar je al pass away tijd en moeite in hebt geïnvesteerd!

   

  Als je planten buiten groeien, wordt deze fase in gang gezet doordat het daglicht afneemt als de langste dag is geweest. In dit arena hebben de cannabisplanten nog maar 12 uur licht per dag nodig. Zoals we al aangaven trekken autoflowers zich hier niets van aan: pass away gaan bloeien als ze emergency room zelf klaar voor zijn.

  Je wietplant heeft in de bloeifase voldoende water nodig, web als voedingsstoffen. Veel kwekers voegen added voeding toe tijdens de bloei, maar pas op voor overbemesting. Als je teveel voeding geeft kunnen de bladeren ‘verbranden’, wat de groei en bloei belemmert.

  Beste cannabis strains Amsterdam Genetics

  Als je geen feminized zaden gebruikt moet je bij de begin van de bloeifase de mannelijke planten verwijderen. Anders bestuiven ze de vrouwtjes en vormen ze zaden in plaats van de dikke toppen pass away je wilt hebben. Zoals we aangaven kun je na zes weken al de eerste tekens zien, maar het start van de bloeiperiode is je laatste kans om mannetjes en hermafrodieten te verwijderen voor ze je oogst verpesten.

  Dikke toppen can amsterdam genetics

  Hou bij de bloei ook goed in de gaten of emergency room geen schimmel op je plant verschijnt. Bij buitenkweek zijn regenachtig en mistig weer de grootste boosdoeners. Bij binnenkweek zijn goede ventilatie en en een schone kweekruimte essentieel tegen schimmels en andere ongewenste gasten. Het zou jammer zijn als je oogst web voor de coating alsnog mislukte.

  Nog een suggestion: bloeiende wietpanten ruiken naar – je raadt het al – wiet! Dit is de fase waarin bemoeizieke buren of ‘struikrovers’ een probleem kunnen worden. Denk van tevoren goed na hoe je dit wilt voorkomen.

  Hoe Groeien Wietzaadjes: Tijd Voor De Oogst!

  Veel beginnende cultivators vinden het lastig om te bepalen wanneer hun wiet klaar is om te oogsten. Het is ook moeilijk om geduldig te blijven wachten. Hou vol, desire daar wordt je oogstresultaat alleen maar beter van! Je kunt zien dat een plant bijna oogstrijp is wanneer de trichomen niet meer doorzichtig zijn, maar melkachtig wit en troebel worden. Een ander signaal zijn de stampers van de bloem. Dit zijn de witte draden pass away uit de toppen steken. Als deze stampers naar binnen beginnen te krullen en goudbruin kleuren is de oogsttijd nabij.

  Is het minute van de oogst eindelijk daar? Gefeliciteerd! Lees snel also deze blog site door om te leren hoe je je toppen op de beste manier oogst.

  Amsterdam Genetics wietplanten oogsten

  Als je eenmaal gaat oogsten denk je misschien dat je klaar curved, maar wacht nog also! Je zult de bloemtoppen nog moeten knippen (‘trimmen’) om de plantenresten zonder THC en CBD eruit te halen. Gooi de kleine ‘suikerblaadjes’ die je uit de toppen knipt niet weg, desire daar kun je nog allerlei leuke dingen mee doen.

  Ook moeten geoogste toppen eerst nog drogen en daarna nog rijpen of uitharden om best op smaak en op kracht te komen, een beetje zoals goede wijn of kaas. Dit proces wordt ook wel healing genoemd. Het loont echt de moeite om hier nog tijd in te steken, dus nog heel also geduld…

  Bestel Hier De Beste Wietzaadjes

  Nu weet je in ieder geval het antwoord op de vraag: “hoe groeien wietzaadjes?” Heb je al zin om aan je eigen expand te beginnen? Kijk dan snel verder om de perfecte marijuana pressure voor jouw situatie te bestellen. Intussen vind je in onze groeiende collectie blog sites alle informatie pass away je nodig hebt om zelf de mooiste resultaten te behalen!