Skip to content

Ideale Luchtvochtigheid Voor Marijuana | Amsterdam Genes

February 6, 2023

Sta jij wel eens stil bij de luchtvochtigheid van je growruimte? Dit is vaak iets waar vooral novices wel eens aan voorbij gaan. Maar de ideale luchtvochtigheid kan enorm helpen om je wietzaadjes toddler gezonde, sterke planten uit te laten groeien. Teveel vocht kan de groei remmen en vergroot de kans op toprot en schimmels. Maar te weinig vocht kan ook voor problemen zorgen. Daarom leggen we je hier uit hoe je de perfecte luchtvochtigheid voor marijuana bepaalt en controleert.

Article Content

  Waarom Luchtvochtigheid Voor Marijuana Belangrijk Is

  Je cannabisplanten hebben water nodig, dat is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel water ze nodig hebben, hangt o.a. af van de luchtvochtigheid in de groeiruimte. Bij een hoge luchtvochtigheid zullen de planten veel water uit de lucht kunnen opnemen by means of de bladeren. In dat geval nemen ze minder water op by means of hun wortels. Omgekeerd drinken ze meer water by means of de wortels als de luchtvochtigheid laag is.

  Met dat gegeven kun je als cultivator dus spelen. Het water dat je ze zelf geeft, bevat natuurlijk voedingsstoffen pass away belangrijk zijn voor de groei. Daarom is het belangrijk dat je controle hebt over de luchtvochtigheid, zodat je daarmee ook controle hebt over de opname van voedingstoffen van de planten.

  Maar by means of de luchtvochtigheid kun je invloed uitoefenen op nog meer factoren, zoals de groei, de hoeveelheid THC en andere cannabinoïden pass away je planten produceren en tevens de vorming van schimmels zoals toprot.

  Moisture

  De Gevolgen Van Te Hoge Of Te Lage Luchtvochtigheid

  De luchtvochtigheid voor marijuana heeft veel invloed op je planten. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid in de ruimte kan voor problemen zorgen. Zoals gezegd heeft het invloed op hoeveel water je planten by means of de wortels opnemen.

  Als de lucht erg droog is, zullen ze veel drinken. Als de temperatuur dan ook nog hoog is, zullen ze heel veel water opnemen en dat kan ervoor zorgen dat ze teveel voedingsstoffen binnenkrijgen. Als je planten meer opnemen dan ze nodig hebben, kunnen de bladeren geel worden of verbrande randen krijgen.

  Een probleem dat door een te hoge luchtvochtigheid wordt veroorzaakt is de vorming van schimmels. Op zich is een hoge luchtvochtigheid goed voor jonge planten, maar het is altijd uitkijken voor schimmels, zoals meeldauw en toprot. Je kunt de vorming van schimmels tegengaan door te zorgen voor een goede ventilatie.

  Heb jij controle over de luchtvochtigheid van de kweekruimte, dan vergroot je de kans dat je planten zich goed ontwikkelen. In elke fase van de groei hebben ze echter een andere luchtvochtigheid nodig. Jonge planten houden van een hogere luchtvochtigheid, terwijl ze een lagere nodig hebben als ze ouder worden en gaan bloeien. Als de luchtvochtigheid voor marijuana niet goed past bij de fase waar je planten in zitten, zullen ze niet goed groeien en kunnen ze minder en minder goede toppen vormen.

  Luchtvochtigheid Voor Marijuana In De Buitenlucht

  Expand je buiten, dan is de luchtvochtigheid nauwelijks te controleren en ben je grotendeels overgeleverd aan de grillen van het weer. Wat dat betreft heeft de buitengrower meer hold op zonlicht, hitte en beschutting tegen de wind en regen dan op het vochtgehalte in de lucht. Werken fulfilled een kas kan de controle aanzienlijk vergroten, maar toch is de luchtvochtigheid voor marijuana cultivators het beste te beheersen als emergency room in een camping tent of growroom wordt gewerkt.

  Outright Of Relatieve Luchtvochtigheid?

  De luchtvochtigheid in een ruimte geeft aan hoeveel water in de lucht kan worden vastgehouden. Emergency room zijn verschillende manieren om deze te meten: je kunt spreken van relatieve of van outright luchtvochtigheid.

  De outright luchtvochtigheid is de eenvoudigste meeteenheid. Deze geeft aan hoeveel water emergency room in een bepaald quantity lucht aanwezig is. Het probleem is alleen dat warme lucht meer waterdamp kan bevatten dan dezelfde hoeveelheid koude lucht. Dat komt doordat warme lucht meer energie bevat om water in waterdamp om te zetten en het in die toestand large te houden. Dus bij dezelfde outright luchtvochtigheid heeft warme lucht een lagere relatieve luchtvochtigheid dan koude lucht.

  Ideal een technisch verhaal, maar wees gerust: als je voor de handigheid gewoon de relatieve luchtvochtigheid fulfill ben je secure.

  Over het algemeen wordt dus de relatieve luchtvochtigheid (MOTOR HOME) gemeten. Hierbij wordt gemeten hoeveel vocht zich in de lucht bevindt, vergeleken fulfilled de optimal hoeveelheid die de lucht kan vasthouden bij een bepaalde temperatuur.

  vocht wietplanten

  Voor Elke Groeifase De Beste Luchtvochtigheid Voor Marijuana

  De ideale luchtvochtigheid voor marijuana verschilt per groeifase. Het is dus belangrijk om deze aan te passen. Hieronder zie je de ideale luchtvochtigheid per groeifase:

  • Klonen en zaailingen: 70% MOTOR HOME, temperatuur 24 toddler 26,5 graden
  • Groeifase: 60% MOTOR HOME, temperatuur 20 toddler 25,5 graden
  • Vroege bloeifase: 50% MOTOR HOME, temperatuur: 18 toddler 24 graden
  • Late bloei: 40 toddler 45%, temperatuur 18 toddler 24 graden

  Zoals je ziet staat emergency room naast de ideale motor home ook de temperatuur genoemd. De temperatuur en de motor home hangen fulfilled elkaar samen, zoals we hierboven al aangaven. Warme lucht kan meer waterdamp bevatten dan koude. Planten doen het goed bij verschillende luchtvochtigheidsgraden, afhankelijk van de temperatuur van de omgeving. Het is dus niet alleen van belang te letten op de luchtvochtigheid, maar ook op de temperatuur.

  Hoe Zorg Je Voor De Ideale Luchtvochtigheid?

  Heb jij je cannabisplanten in een kweektent staan? Daar kun je dus zelf zorgen voor de ideale luchtvochtigheid. Om inzicht te krijgen in de luchtvochtigheid in de ruimte, kun je een hygrometer aanschaffen. Op de display screen kun je precies aflezen wat de motor home is en meestal ook de temperatuur.

  Om de luchtvochtigheid voor marijuana zo continuous mogelijk te houden kun je een luchtbevochtiger en een luchtontvochtiger aanschaffen. Deze apparaten zijn natuurlijk wel een investering, maar je kunt het vochtniveau in je kweekruimte nauwkeurig beheersen fulfilled een simpele druk op de knop.

  Is het voor jou niet mogelijk om deze aan te schaffen, dan kun je ook fulfilled de hand invloed uitoefenen op de luchtvochtigheid voor marijuana tijdens je expand. Dit is misschien wel wat minder nauwkeurig, maar is zeker voor beginnende cultivators een goede oplossing. Je pakt het als volgt aan.

  Luchtvochtigheid voor cannabis wietplant
  Een luchtbevochtiger.

  De Lucht Ontvochtigen

  Een luchtontvochtiger onttrekt vocht aan de omgeving. Sommige apparaten kun je straight aansluiten op de afvoer, maar anderen hebben een opvangbak pass away regelmatig geleegd moet worden. Betere ventilatie is een andere manier om de motor home omlaag te krijgen.

  Zet een zwenkventilator neer en zorg dat je een goede afvoer van lucht hebt in je kweektent. Je zult zien dat de draaiende ventilator het bladerdak van je wietplanten in beweging brengt. De bewegende lucht voert het overtollige vocht af en zorgt dat voeding en water beter opgenomen worden.

  Wat ook voor een te hoge luchtvochtigheid voor marijuana kan zorgen is teveel water geven. Veel beginnende cultivators hebben de neiging dat te doen, uit enthousiasme en moeder- of vaderliefde. Dit kan ervoor zorgen dat de grond het water niet meer kan afvoeren en dat de omgeving veel te vochtig wordt. Houd dus goed in de gaten dat je niet meer water geeft dan nodig is.

  Als laatste kun je nog proberen wat overtollige bladeren van je planten te verwijderen. Als het bladerdak erg dicht is, zorgt dit gemakkelijk voor een te hoge luchtvochtigheid voor marijuana in de ruimte, vooral als er niet veel ventilatie of luchtstroom is.

  De Luchtvochtigheid Voor Marijuana Verhogen

  Moet de luchtvochtigheid omhoog, dan kun je een luchtbevochtiger neerzetten. Deze voegt additional vocht toe aan de omgeving, zoals een kweektent. Een verdamper is ideaal, desire deze zorgt emergency room tevens voor dat de temperatuur wat beer wordt. Het handigste zijn luchtbevochtigers fulfilled een grote watertank. Anders zul je meerdere keren per dag de container moeten bijvullen.

  Kun of wil je geen speciaal apparaat aanschaffen om invloed uit te oefenen op de luchtvochtigheid, dan kun je een emmer water in je growruimte zetten. Dit water verdampt langzaam, wat de motor home na verloop van tijd verhoogt. Je kunt ook fulfilled een plantenspuit de planten besproeien. Dat klinkt simpel en dat is het ook, maar het is een effectieve methode om de luchtvochtigheid te doen stijgen.

  Houd je bevochtigingsapparatuur wel schoon en gebruik vers water, desire anders kan de ideale luchtvochtigheid voor marijuana al snel een gevaarlijke broedplaats voor schimmels en bacteriën worden.

  Zoals je ziet is het eigenlijk vrij eenvoudig om meer controle te krijgen over de optimale luchtvochtigheid voor marijuana in je growruimte, zowel fulfilled als zonder het gebruik van speciale apparaten. Geef je planten precies de juiste relatieve luchtvochtigheid, zodat je straks kunt genieten van sterke, gezonde planten fulfilled mooie toppen.

  cannabis curen vochtig

  De Beste Luchtvochtigheid Voor Marijuana Drogen En Curen

  Na de oogst wordt het tijd om je toppen te drogen en te curen. Uiteraard is dat proces sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid in je droogruimte en healing potten. Is het te vochtig, dan kan het resterende water niet uit de bloemtoppen verdampen. Is het te droog, dan gaat het proces misschien te snel en verlies je smaak en potentie.

  Bij het drogen van je oogst moet de luchtvochtigheid eerst een paar dagen ongeveer 50% zijn, bij een temperatuur van zo’n 20 graden. Na een dag of drie, vier kun je de luchtvochtigheid voor marijuana drogen naar 60% opvoeren, terwijl je de temperatuur juist iets beer houdt bij zo’n 18 graden. Zorg dat de lucht in je droogruimte wel blijft circuleren.

  Na het drogen komt het curen, waarbij de smaak en de effect van je wiet toddler volle potentie oploopt. De optimale relatieve luchtvochtigheid voor marijuana curen ligt tussen 60 en 65% bij een temperatuur van 20 graden. Zoals je in onze speciale blog site over drogen en curen leest is het belangrijk om je healing potten regelmatig also open te maken om vocht te laten ontsnappen en knowledgeable lucht aan te voeren.

  Aan De Slag!

  Nu je weet hoe je de luchtvochtigheid voor marijuana growen in elke fase onder controle houdt, wordt het tijd om aan de slag te gaan. Kies de beste wietzaadjes pass away passen bij jouw smaak en expand objectives en bestel ze in onze webshop: meestal gaan ze nog dezelfde dag op de message.

  Kies de beste zaden!

  Wil je nog meer weten over de beste omstandigheden voor je wietzaadjes? Of ben je op zoek naar technieken om alles uit je cannabiszaden te halen dat emergency room maar in acne? Inspect dan onze Grow Blogs om je kennis internet zo tough te laten groeien als je wietplanten!