Skip to content

Zelf Wietzaadjes Growen In 5 Stappen

February 6, 2023

Wie voor het eerst begint fulfilled wietzaadjes growen weet vaak niet goed wat emergency room allemaal bij komt kijken. Geen zorgen, desire fulfilled deze blog site van wietexpert Nibameca leer je in vijf simpele stappen wietplanten growen, van online wietzaden bestellen toddler een het perfectioneren van de oogst.

Article Content

  NiBaMeCa Leert Je Wietzaadjes Growen

  Hans Plomp writing

  Growveteraan Nibameca is follower van onze White Choco wietzaadjes en al het moois dat we daaruit hebben ontwikkeld. Bovendien is hij een expand eindbaas fulfilled uitgebreide ervaring. Pass away ervaring deelt hij graag fulfilled jou, zodat zelf wietzaadjes growen een fluitje van een cent wordt. Droom jij ook van zelf binnen wietzaadjes growen voor je eigen ultieme oogst? In deze blog site legt hij in vijf simpele stappen uit hoe je dat aanpakt.

   

  Wietzaadjes Growen Is Niet Moeilijk, Zolang Je Weet Wat Je Doet

  Laat ik beginnen door je gerust te stellen, ook als je een novice curved: wietzaadjes growen is helemaal niet moeilijk. Wil je lekker undressed buiten growen, dan heb je eigenlijk alleen een goed plekje nodig, genoeg water en voedzame aarde, en liefst een beetje mooi weer. Het is een kwestie van goede zaden bestellen en wachten toddler in het voorjaar het outside growseizoen begint en dan kun je aan de slag.

  Zelf expand ik binnen. Dat is iets technischer dan buiten werken, omdat je al pass away natuurkracht uit je achtertuin binnen moet nabootsen. Toch is ook dat geen brain surgery, en als je investeert in wat goede apparatuur is interior wietzaadjes growen ook helemaal niet ingewikkeld.

  Voor je het weet sta jij fulfilled een grote glimlach op je gezicht de vruchten (of eigenlijk bloemen) van je arbeid te plukken. Hou de onderstaande stappen in je achterhoofd en ga aan de slag: je zult zien dat wietzaadjes growen niet alleen simple, maar ook nog eens hartstikke leuk en leerzaam is!

  Wietzaadjes Growen Stap 1: Ontkiemen

  Natuurlijk is de allereerste stap van wietzaadjes growen – noem het stap nul – het bestellen van de beste genetica pass away je maar kunt vinden. Zorg emergency room altijd voor dat je wietzaadjes bestelt bij een goede, betrouwbare leverancier, desire alles valt of staat bij de kwaliteit van de zaden waarmee je de expand begint. Heb je je keuze gemaakt en zijn je wietzaadjes veilig thuis op de floor covering beland, dan is het tijd om te ontkiemen.

  Wietzaadjes laten ontkiemen is de eerste echte stap van marijuana growen: toddler nu toe was alles voorbereiding. Als een wietzaadje ontkiemt barst de beschermende huls open en komt het eerste worteltje naar buiten gepiept. Een emotioneel minute voor de sentimentele kweker – een beetje als een geboorte – maar ook een minute om heel voorzichtig fulfilled pass away kwetsbare zaden om te gaan.

  Amsterdam Genetics zelf wietzaadjes growen

  Wat ik persoonlijk een erg fijne manier van ontkiemen vind fulfilled een hoge succesgarantie is als volgt. Ik neem een klein glaasje warm/lauw water en gooi hier voorzichtig mijn zaden in. Vervolgens laat ik ze 12 toddler 24 uur op een warme donkere plaats staan. Zodra ik witte puntjes ofwel de penwortel zie pak ik fulfilled een pincet heel voorzichtig het zaadje op. Ik leg ze fulfilled het puntje naar beneden in een groeiplug pass away ik al van tevoren heb ingewaterd.

  Dat doe ik fulfilled een mengsel van water en wortelstimulator volgens de gebruiksaanwijzing op de fles. Als ik dat gedaan heb zet ik de plug fulfilled het zaadje in mijn propagator en wacht geduldig af toddler ze bovenkomen.

  Ik hoor je denken: groeiplug? Propagator? Wortelstimulator? Hoe dan?!

  Geen zorgen: kiemen is puur natuur en wietzaadjes hebben alles aan boord om het zelf te kunnen doen. Eigenlijk hebben ze emergency room alleen maar licht en water voor nodig. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen maniertjes en voorkeuren, maar het proces van het ontkiemen komt in feite horses op hetzelfde neer. Deze expand overview laat zien hoe ontkiemde zaden rechtstreeks in aarde geplant kunnen worden.

  Stap 2: Wietzaadjes Growen In De Groeifase

  Nu de zaden zijn uitgekomen begint de vegetatieve fase of groeifase van de marijuana levenscyclus.

  Zoals de naam al aangeeft is dit het arena waarin de wortels, takken en bladeren van de plant explosief groeien, voordat ze groot en sterk genoeg zijn om zich voort te gaan planten tijdens de bloei. Binnen blijven de planten groeien zolang ze meer dan 18 uur licht krijgen. Dat heet ook wel een 18-6 belichtingsschema (desire 18 + 6 = 24 uur, een heel etmaal dus). De uitzondering hierop zijn autoflower stress: pass away gaan automatisch over van groei naar bloei.

  binnen wietzaadjes growen

  Buiten bepaalt de wisseling van de seizoenen wanneer de groei overgaat in bloei, dus daar hoef je zelfs niets aan te doen tijdens het wietzaadjes growen.

  Als de zaden zijn ontkiemd toddler zaailingen en de wortels zich laten zien aan de zijkanten en de onderkant van de groeipluggen (in mijn ervaring is dit na een dag of 4) dan is het tijd om ze in de grond te zetten. Ik start fulfilled kleine P9 potjes. Daar laat ik ze meestal een week toddler 11 dagen in staan toddler de wortels zich mooi gevormd hebben. Zo ontstaat in de pot een stabiele leefomgeving.

  Dan wordt het tijd om ze te verplaatsen naar de grote outdoor tents, desire ik werk fulfilled meerdere tenten voor verschillende fases. Dat hoef je zelf niet te doen hoor, maar het kan wel heel praktisch zijn als je achter elkaar meerdere stress shrivel growen. We verpotten ze nog een laatste keer, zodat de planten alle ruimte krijgen om gezond en sterk groot te worden.

  Kies een geschikte pot pass away aansluit bij je werkwijze en de ruimte pass away je hebt. Voor mij is dat 18 litre, maar kijk vooral zelf wat werkt in jouw situatie. Meer informatie over verschillende soorten potten voor wietzaadjes growen vind je in deze blog site.

  Technieken Voor Grasp Op Groei

  In de groei- of vegetatieve fase kan een plant letterlijk en figuurlijk de outdoor tents uit groeien. Dat is natuurlijk niet handig als je fulfilled beperkte ruimte werkt, of dat nou binnen is of buiten. Gelukkig kun je tijdens het wietzaadjes growen op verschillende manieren de groei van je planten sturen en beheersen. Emergency room zijn allerlei technieken pass away zorgen dat de planten optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte, het licht, het water en de voeding pass away je ze geeft.

  Wil je meer hold op de groei tijdens het wietzaadjes growen? De technieken hieronder lichten we stuk voor stuk verder uit in hun eigen speciale Grow Blogs!

  wietzaadjes growen blog
  In onze blog sites lees je alles over growtechnieken en meer!

  LST ofwel reduced anxiety training is niks meer dan de planten buigen en large zetten om het kweekoppervlak maximaal te vullen, fulfilled genoeg licht voor alle takken voor optimale bloei.

  Met Sea Of Eco-friendly (SOG) kun je meerdere planten op een vierkante meter zetten. Dan schakelt de farmer meteen over naar 12-12 belichting om een bloeiende ‘zee van groen’ te creëren.

  Met Display Of Eco-friendly (SCROG) neem je juist minder planten op een vierkante meter. Door de takken te buigen kun je ze door een web of ‘scherm’ heen vlechten. Daardoor verdeel je het licht beter, waardoor je fulfilled minder planten in je ruimte het zelfde resultaat kan boeken als fulfilled een SOG.

  Toppen en Fimmen zijn juist technieken pass away je plant groter maken, omdat je probeert van één bloemtop meerdere toppen te maken. Deze technieken kun je alsnog toepassen in kleine ruimtes, zeker als je ze slim combineert fulfilled de controletechnieken die ik hierboven noemde.

  In de altijd groeiende collectie Grow Blogs op de Amsterdam Genes internet site vind je nog veel meer slimme pointers om je expand in goede banen te leiden. Weten hoeveel water je geeft, of welke bodemsoort het beste werkt? Benieuwd naar alle ins en outs van de bloeifase, of de biologie van de wietzaadjes waar elke expand mee begint? Je leest het allemaal in onze blog sites!

  bloei
  Vroege tekenen van de bloei.

  Van Groei Naar Bloei

  Na de vegetatieve fase komt de bloeifase. Dit is een bijzondere stap in het proces van wietzaadjes growen, desire nu beginnen de bloemtoppen zich te vormen pass away de uiteindelijke oogst gaan opleveren.

  Bij een outside expand bepaalt het seizoen wanneer de plant switcht tussen groeien en bloeien. Dat gebeurt rond de zomerzonnewende in eind juni, wanneer de dagen langzaam weer korter beginnen te worden.

  Binnen bepaal je als farmer zelf wanneer je planten de ‘flip’ maken van groei naar bloei. Dat doe je door de belichtingsuren van je growlampen te veranderen. De uitzondering op deze regel komt je tegen bij autoflower wietzaadjes growen. Autoflowers zijn speciale wietplanten pass away zelf bepalen wanneer ze gaan bloeien.

  Persoonlijk groei ik mijn planten door toddler ik tevreden ben fulfilled het formaat. Dit is meestal rond de 3 weken, maar dat verieert per soort . Bovendien: wat ik een mooi formaat vind hoeft voor een ander niet de ideale plant te zijn, dus dat kan iedere farmer voor zich bepalen. Pimple je wietplant op de juiste afmetingen? Dan wordt het tijd voor bloemtoppen: op naar de bloeifase!

  bloei wietzaadjes growen

  Stap 3: De Bloeifase

  In de bloeifase ontwikkelt de plant de toppen waar straks de THC, CBD, terpenen, flavonoïden en andere bruikbare stoffen in zitten. De bloeifase komt op gang zodra de zomer over haar hoogtepunt heen is en de dagen korter worden, rond 21 juni – tenminste, buiten dan.

  Hoe je dat binnen regelt? Makkie: gewoon de dagen (lichturen) korter maken! Pak een tijdschakelaar erbij en verander de belichting van 18 uur licht en 6 donker naar 12 uur licht/ 12 uur donker. Hoppa: zo bepaal je wanneer in de kweektent de nazomer is begonnen. Na zo’n 8 à 12 dagen zie je de eerste bloeiharen verschijnen. Een mooi teken: je planten staan nu in bloei.

  In de overgangsperiode van groei naar bloei gaan we een aanzienlijke strek zien. Bij bepaalde planten schieten de uitlopers in deze groei-eindsprint de hoogte in: sommige stress worden wel drie keer zo lang. Het is belangrijk dat ze nog wel in de ruimte blijven passen, zonder bijvoorbeeld tegen de lampen aan te groeien en te verbranden.

  In de bloeifase wil je een plant niet meer terug gaan snoeien, dus voor hold op de groei kun je het beste vroeg in de vegetatiefase beginnen.

  Bloemen

  Genieten Van De Bloemen

  In de bloeifase vormen de vrouwelijke planten hun bloemen: dat zijn de toppen dus. Pass away zijn in de natuur bedoeld om stuifmeel van mannetjesplanten op te vangen. Daardoor raken de vrouwtjesplanten bevrucht en gaan ze nieuwe wietzaadjes aanmaken in de bloemtop zelf.

  Als farmer wil ik koste wat kost voorkomen dat emergency room wietzaadjes in de toppen zitten bij het oogsten. De productie van zaden verlaagt het cannabinoïdegehalte in de toppen, wat een verlies aan kwaliteit betekent aan het einde van de rit. Daarom is het ook zo belangrijk om de mannelijke en hermafrodiete ‘verstekelingen’ uit je expand te verwijderen voordat de bloeifase begint. Alleen zo krijgen we ‘sinsemilla’ bloemen, wat Spaans is voor ‘zonder zaadjes’.

  De duur van de bloei verschilt per stress. Het is dus voor efficiënt wietzaadjes growen belangrijk om te kijken naar de bloeitijd pass away je leverancier bij de soort van jouw keuze vermeldt. Voor sommige stress duurt deze periode 7 weken, maar emergency room zijn ook wietplanten pass away wel toddler 14 weken in de bloei staan, zoals bijvoorbeeld echte Sativa wietsoorten (..ze zijn het wel waard overigens!).

  Een farmer houdt tijdens de bloeifase het klimaat strak onder controle. In een te koude ruimte stagneert de groei van de waardevolle toppen. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen toprot, meeldauw en andere ziekteverwekkers de pret verpesten.

  Goed koud (ijs)water toedienen tijdens de flushperiode (laatste 2 weken) kan emergency room voor zorgen dat je toppen juist nog een flinke increase krijgen. IJswater toedienen aan je wietplant doe je in de laatste 2 a 3 dagen voor de oogst, maar over het flushen van een plant lees je meer in deze blog site.

  cannabis oogsten bloeifase
  Binnenkweek in volle bloei.

   

  Persoonlijk ben ik gek op de bloeifase. De toppen beginnen zich te ontwikkelen: eer van het harde werk tijdens de vegetatieve fase! Toch is de bloeifase niet zonder risico’s. 10 eerste is een bloeiende, compacte leading een levensgroot risico op schimmelinfecties, dus hou pass away toppen heel goed in de gaten tijdens de bloei!

  Met de bloemtoppen verschijnt ook het sterke fragrance van knowledgeable wiet. Pass away willen we natuurlijk niet delen fulfilled de buren en voorbijgangers. Dus nogmaals: een goede filter fulfilled afzuiger en koolfilter is een must.

  Een kleine idea voor wie de geur echt niet onder controle kan houden, of voor als de stroom ineens uitvalt: zorg dat je een een fles azijn in huis hebt! Zet bij noodgevallen een frying pan water fulfilled azijn op het vuur. Ja, dat stinkt verschrikkelijk, maar de azijnlucht neutraliseert wel mooi de wietlucht.

  Stap 4: Wietzaadjes Growen = Toppen Oogsten

  De laatste loodjes wegen het zwaarst, althans, dat is wat we in dit geval wel willen zien op de weegschaal! Het is bijna tijd om te knippen. In dit arena dient de luchtvochtigheid in een interior growruimte tussen de 30 en 45% zijn. Daarmee worden schimmels zoals toprot voorkomen. Na deze ca. 12 weken wil niemand dat het harde werk verloren gaat.

  Buiten heb je natuurlijk niet in de hand wat het weer en de luchtvochtigheid doen. Vooral soorten fulfilled een langere bloeitijd kunnen know Nederlandse klimaat flink last hebben van nevel en regen in de laatste fase van het outdoorseizoen. In deze blog site vind je pointers om je planten daar zo goed mogelijk tegen te beschermen, maar het blijft ook een kwestie van geluk: zo werkt dat in de natuur!

  Houd aan het einde van de bloeifase de trichomen goed in de gaten. Trichomen zijn de kleine ‘kristalletjes’ op de toppen en de omringende blaadjes. Eigenlijk zijn het geen kristallen, maar harsblaasjes. Hierin zitten alle werkzame stoffen waar we het voor doen. Trichomen geven je een duidelijke indicatie voor het timen van je oogst.

  Om te zien of de trichomen oogstrijp zijn is een kleine juweliersloep of USB microscoop erg handig. Zijn de trichomen doorzichtig dan moet je nog eventjes wachten. Zijn ze melkachtig van kleur, fulfilled hier en daar goudgele, amberkleurige exemplaren? Dan is het tijd om de bloemtoppen af te knippen: eindelijk tijd om te oogsten! Wacht absoluut niet té lang. Hier lees je hoe je het beste minute voor de oogst bepaalt, en in deze blog site gaan we in op hoe je het beste kunt oogsten.

  wietzaadjes growen

  Stap 5: Trimmen, Drogen & Curen

  Het bijknippen en drogen van geoogste toppen kan ook weer op verschillende manieren. Je kunt de toppen eerst laten drogen en daarna de kleine blaadjes eruit knippen (‘trimmen’), maar andersom kan ook. Hang ze in de outdoor tents toddler ze droog zijn om ze daarna te knippen. Nadeel: je waardevolle trichomen zijn droog en erg breekbaar waardoor emergency room veel verloren kan gaan. Hier lees je meer over droog versus nat trimmen.

  Ik maak dus de keuze om de toppen nat te knippen en ze daarna te drogen te leggen in een droognet. Ik zorg ervoor dat de lucht in de droogtent altijd in beweging is en wordt aangevuld fulfilled schone lucht. Zo krijgt schimmel geen kans. Na een week of twee zijn de toppen droog.

  Lampen uit, droognet erin en de afzuiger op 50%, zodat de luchtvochtigheid langzaam daalt. Wanneer de takken goed droog knakken en dus breken en ze niet meer buigen zijn je toppen droog.

  Marijuana Curen En Opruimen Na De Grow

  Nu begint de laatste fase van zelf marijuana growen: curen en het wegwerken van knipafval. Gooi bladresten niet zomaar in de groene container, maar gebruik het nuttig.

  De kleine suikerblaadjes uit de toppen zitten behoorlijk vol fulfilled trichomen, dus daar kun je van alles mee doen. De overige plantenresten kun je sowieso gebruiken om je eigen duurzame, biologische en 100% gratis garden compost van te maken: prima materiaal voor je volgende expand.

  Na het drogen haal ik zorgvuldig alle toppen uit de netten en doe ze in glazen potten om te ‘curen’. De toppen harden langzaam verder uit, waardoor ze horses smakelijker en ‘rijper’ worden toddler ze best zijn om te roken.

  Curen is simpel: kwestie van opbergen in weckpotten en wachten. Wel om de dag also de potten laten “boeren”: zet ze een paar minuten open om de lucht te verversen en zet ze dan weer gesloten terug in de donkere kast. Hoelang je healed is een persoonlijke keuze. Zelf treatment ik een maandje en dan is het eindelijk zover: we kunnen onze heerlijke Amsterdamse genetica gaan roken! Wees eerlijk – daar doen we het toch voor!

  cannabis cure glass jar

  Ik sluit af fulfilled nog een kleine waarschuwing: hou enthousiasme onder controle!
  Je hebt nu waarschijnlijk ineens meer wiet bij elkaar dan ooit. Ga niet jezelf helemaal ondersteboven roken, maar ga emergency room verantwoordelijk mee om. Goed gecurede marijuana blijft heel lang goed. Geniet ervan, maar wel fulfilled friend.

  Wietzaadjes Growen: Nibameca’s Last Ideas

  Zelf wietzaadjes growen verloopt zelden footloos. en kleine tegenslagen pass away ben ik zelf ook tegengekomen – grote trouwens ook. Ter illustratie hier also wat van mijn vergissingen, soms fulfilled desastreuze gevolgen.

  Mijn grootste oversight ooit was aan het einde van de bloeifase de light aan laten in de ruimte waar mijn outdoor tents stond. De outdoor tents was niet lichtdicht, dus mijn planten raakten dusdanig gestrest dat het hermafrodieten werden. Het eindresultaat: een oogst vol zaden waar ik niks mee kon… Veertien weken werk weggegooid!

  Ook heb ik door een foutje in de irrigatie ooit mijn volledige 60 litre voedingsvat in een keer leeggepompt. Niet zo’n goed strategy, desire de planten konden maar 10 litre hebben…

  Toch leer je van eigen fouten nog meer dan van mijn Expand Guides. Marijuana growen is ook een kwestie van doorzetten. Het gaat emergency room niet om hoe tough je valt, maar om hoe snel je weer opstaat alsof emergency room niks gebeurd is. Zo groeit je kennis nog harder dan je planten! Inspect daarom ook de andere Amsterdam Genes Grow Blogs en profiteer van ruim 25 jaar ervaring fulfilled wietzaadjes growen.

  Perfecte Wietzaadjes Growen Begint Hier!

  Wil je weten welke stress het beste bij jouw smaak past? Benieuwd naar de mogelijkheden van medicinaal wietzaadjes growen? Meer weten over de cannabiscultuur in binnen- en buitenland? Je vindt het allemaal online bij Amsterdam Genes.

  Zet hem op!

  Nibameca.